Meble cateringowe do lokalu – sprawdź, w co musisz się zaopatrzyć

Trwałe i eleganckie meble są podstawą wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Zapewniają one nie tylko komfort pracy, ale wpływają na sukces biznesu. Jak dobrać meble cateringowe? W co musisz się zaopatrzyć? W artykule dowiesz się najważniejszych informacji na temat doboru mebli do restauracji, baru, sali weselnej i innych lokali.

Dobór mebli cateringowych – jakościowy materiał i komfort użytku to podstawa

Przed zakupem odpowiedniego zestawu mebli cateringowych, musisz wziąć pod uwagę przede wszystkim to, z jakiego materiału zostały one wykonane. Wysokiej jakości komponenty zapewnią im odporność na codzienną eksploatację, a także uszkodzenia mechaniczne. Na rynku znajdziesz wiele rozwiązań, wśród których dużą popularnością cieszą się meble wykonane m.in. ze stali nierdzewnej, profili metalowych (malowanych proszkowo), drewna czy polietylenu (np. blaty stołów). Wykonanie mebli cateringowych jest istotne również pod kątem komfortu, dlatego też warto decydować się na produkty, które są dodatkowo obite miękkim materiałem czy pokryte specjalnym pokrowcem, który zapewni nie tylko wygodę, ale również podniesie estetykę każdego mebla.

Kompletne wyposażenie lokalu – stoły, krzesła i nie tylko

Dobrze dobrane meble cateringowe to takie, które spełniają oczekiwania gości, a także właścicieli. Niektóre rodzaje lepiej odnajdą się w pubie, a jeszcze inne w sali bankietowej czy dostojnej restauracji. Niezależnie jednak od lokalu, istnieją pewne zestawy, które muszą znaleźć się w każdym punkcie gastronomicznym.

Krzesła

Punktem obowiązkowym w każdym lokalu gastronomicznym są krzesła. Miejsca siedzące zaczynają się pojawiać nawet w mniejszych barach szybkiej obsługi, w których serwowane są dania typu fast food. Eleganckie i trwałe krzesła umożliwią klientom swobodne spożycie posiłku w wygodnej, ergonomicznej pozycji. Do gustownych restauracji, hotelów czy sali weselnych polecane są miękkie krzesła ze stylowym obiciem lub pokrowcem. Ciekawym rozwiązaniem są również krzesła cateringowe składane, które świetnie sprawdzą się zarówno wewnątrz lokalu, jak i na zewnątrz np. w ogrodzie czy tarasie przed restauracją, pizzerią, pubem czy salą.

Stoły

Same krzesła to jednak nie wszystko, co musi znaleźć się w każdym lokalu gastronomicznym. Pamiętaj, że restauracje, puby, pizzerie czy nawet bary szybkiej obsługi są bardzo często miejscem spotkań. Uroczysty obiad rodzinny, spotkanie biznesowe przy porannej kawie czy gustowna i romantyczna kolacja we dwoje wymaga specjalnej oprawy. Dlatego też pomyśl o kupnie odpowiedniego stołu, który w połączeniu z eleganckim zestawem krzeseł stworzy funkcjonalny i stylowy wystrój wnętrza. Dzięki meblowi każdy gość będzie mógł spokojnie spożyć posiłek i posiedzieć z najbliższymi, ciesząc się wyjątkowym klimatem panującym w Twoim lokalu. Podobnie jak w przypadku krzeseł oferta rynkowa jest bardzo bogata. Prowadząc elegancki hotel czy salę bankietową, postaw na pokryte ładnym pokrowcem stoły – jeżeli jednak zależy Ci na oszczędności miejsca, a także łatwym przenoszeniu mebli, wybierz lekki cateringowy stół składany, który w każdej chwili będziesz mógł złożyć i postawić w innym miejscu.

Dodatkowe akcesoria

Kompletowanie wyposażenia lokalu gastronomicznego nie powinno kończyć się na krzesłach i stolikach. Miłym dodatkiem do tych mebli będą również ławeczki, a także podręczne taborety czy pufy. Jeżeli prowadzisz restaurację, pub czy inny punkt, który posiada ogródek lub taras, pomyśl również o takich akcesoriach jak m.in. lampy grzewcze, dzięki którym Twoi goście spędzą miły wieczór bez obawy o zmarznięcie czy gustowne słupki odgradzające dodające uroku posesji i wyznaczające granicę lokalu.

Post Author: Redakcja itLife

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.